Ny lastbilstvätt från Kärcher

TB_line_Truck_app_1_300DPI

Kärcher lanserar en helt nyutvecklad buss- och lastbilstvätt för nyttofordon. Grundsystemet kan kompletteras med produkter från ett utrustningsutbud, och tvättprogram kan anpassas för att uppfylla operatörens krav.  Buss- och lastbilstvätten TB kan även anpassas vad gäller integrering i befintliga tvätthallar då utrustning enkelt kan återanvändas ifrån tidigare tvättutrustning.

Ett nytt manöversystem gör det möjligt för operatören att lägga till nödvändiga tillägg i tvättprogram, så som förtvätt med avfettning. Det läggs enkelt till i grundtvättprogrammet för alla vanliga fordonstyper, t ex lastbilar med eller utan släp, från personbilar till lastbilar eller bussar. För anpassning till olika fordonskonturer finns även tilläggsprogram för speglar, bakgavellyftar och spoilrar.

Möjligheten att utrusta tvätten så att den lever upp till individuella krav innefattar ett extraordinärt högtryck tack vare en konturföljande avfettning och högtrycksbåge i front och bakpartier på lastbilar och bussar men även mellan dragbil och släp på lastbilar. TB har fyra tvätthöjder från 3,60 till 5,05 meter. Eftersom alla tvättportaler kan justeras med 30 cm kan de enkelt och billigt installeras i befintliga tvätthallar och anpassas efter takhöjd.

Istället för dubbel omlottvätt av sidborstarna så använder Kärcher endast den ena sidoborsten så att den kan få tillräckligt med rörelsefrihet för att täcka mitten av fordonet helt och för absolut bästa tvättresultat de två spegelprogrammen för bussar och lastbilar.

– TB-teknologin är modern vad gäller design och är inriktad på hög kvalité och driftsäkerhet. De lättskötta komponenterna som dreven, axellager och styrningarna, till exempel, behöver inte oljas eller fettas. Alla ståldelar är förzinkade och, vid behov, pulverlackerade. Dörrar, beklädnader och gejdrar (komponenter som ständigt exponeras för vatten och rengöringsmedel) är tillverkade av speciell högkvalitetsplast eller rostfritt stål, skriver Kärcher Sverige i ett pressmeddelande.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se

TB_line_hose_track_system_det_4_300DPI