Ny kedjegrävare från Ditch Witch

SONY DSC

Amerikanska maskintillverkaren Ditch Witch lanserar en ny kedjegrävare. Det är företagets hittills största kedjegrävare och den drivs av en Steg-4 motor från Cummins på 275 hästkrafter. Den kan hantera installationer på upp till 10 meters djup och 67 cm bredd.

19-tonsmaskinen, som fått namnet Ditch Witch HT275, har en tvåstegs hydrostatisk kedjedrivning med en steglös variabel förskjutningsmotor.

Fyra hydrauliska snabbkopplingar minskar den tid det tar för att byta tillbehör, och designen gör det möjligt för operatörerna att byta redskap utan att använda tung lyftutrustning. En patentsökt upphängning monteras i mitten av varje spårram, vilket gör det möjligt för varje spår att flyta självständigt.

Den sidoförskjutbara hytten har externa kameror som ger bra synlighet. Andra hyttfunktioner inkluderar ett komfortsäte med 270 graders rotation, ergonomiska styrspakar och dubbla 7-tumsskärmar.

En helt öppningsbar motorhuv ger enkel åtkomst till motorn och alla rutinella underhållspunkter. En trådlös fjärrkontroll gör det möjligt för operatörerna att utföra daglig service och inspektioner, bland annat att underhålla grävningskedjan från marknivå.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se