Ny hamnmaskin från Sennebogen

sennebogen_hamnmaskin_rgb

Sennebogen 870E som lanserades på Bauma 2016, används nu i hamnar i bland annat Tyskland, USA, Turkiet och Island. Under 2018 lanseras en ny sticka med upp till 20 procent bättre lyftkapacitet och med sin räckvidd på upp till 25 meter ersätter den nya E-serien sina föregångare med en betydligt högre prestanda.

Det nya Green Hybrid Energy Recovery-systemet reducerar dieselförbrukningen med upp till 30 procent. Vid tvåskiftsdrift i en hamn kan det innebära att man sparar 25 000 liter diesel per år.

– En energiåtervinningscylinder lagrar den energi som produceras när bommen sänks, i gascylindrar placerade på maskinens baksida. Denna ackumulerade energi används sedan vid nästa lyft. Principen liknar en fjäder som komprimeras och släpper sedan sin energi när den får expandera, slriver den svenska generalagenten OP System i ett pressmeddelande

Sennebogen 870 levereras med en dieselmotor på 355 hästkrafter som uppfyller utsläppsnormerna Tier 4f, automatisk tomgång och Eco-Mode. Som alternativ finns även en 250 kilowatts elektrisk motor.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se