Nöjda utställare på årets Maskinexpo

maskinexpo_2017

Årets Maskinexpo arrangerades 18-20 maj på Stoxa strax utanför Arlanda. 272 utställare fanns på plats och i år lockades 17 479 personer att besöka mässan – betydligt fler än i fjol då vädrets makter inte riktigt var med arrangörerna.

– Fantastisk stämning, bra försäljning, kompakt område och god mat – årets Maskinexpo blev precis vad vi önskat, säger mässgeneralen Carina Tegelberg i en kommentar.

På årets Maskinexpo kom dessutom inget regn vilket förstås bäddade för en lyckad mässa.

Bland de utställande företagen fanns i år dessutom mycket nyheter vilket också var en bidragande orsak till att många upplevde mässan som lyckad. Bland annat Steelwrist hade en stor monter där man lanserade en lång rad nya produkter och till Exeros monter lockades besökarna för titta närmare på företagets nya frontsandaggregat. Leica hade sin största monter någonsin.

”Fantastisk stämning, bra försäljning, kompakt område och god mat – årets Maskinexpo blev precis vad vi önskat.” Carina Tegelberg, marknadschef på MaskinExpo.

– Trots att många av de stora branschföretagen inte finns med bland utställarna tycker jag att arrangörerna fått till en riktigt fin och kompakt layout på mässan, säger Daniel Andersson, säljare på Ergo Seat som visade Isringhausens förarstolar på Maskinexpo.

Även försäljningsmässigt verkar många av utställarna vara mer än nöjda.

– Vi hade inte speciellt höga förväntningar på mässan, men vi har haft ett helt otroligt gensvar säger Jonathan Votreus, delägare på Markskydd i Väst AB som visade markskyddsprodukter tillverkade i återvunnen plast.

Nästa år arrangeras Maskinexpo den 24-26 maj och det är svårt att tänka sig att det behövs ytterligare en maskinmässa i Stockholm samma period. Många besökare var förvånade över att så få av Maskinleverantörernas medlemmar tog detta tillfälle att visa upp sina produkter för branschföretagarna, som kom från landets alla hörn.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se