Metso lanserar två Lokotrack-krossar

Metso har lanserat två nya konkrossar i Lokotracks sortiment. De nya maskinerna beskrivs som kompakta och effektiva och byggda för hårt berg och ger 30 procent mer kapacitet än tidigare jämförbara modeller.

Metso Outotec har utökat sitt sortiment av Lokotrack kross- och sorteringsutrustning och lagt till två nya mobila konkrossar i utbudet.

Lokotrack LT200HPX och Lokotrack LT220GP lanserades via ett liveevenemang som streamades online i slutet av oktober.

De nya maskinerna, som beskrivs som ”kompakta och effektiva”, är utformade för att fungera med bergmaterial och ger 30 procent mer kapacitet än tidigare jämförbara modeller.

Både LT200HPX och LT 220GP drivs av en Cat C9.3B motor och är byggda på ett nytt chassi som gör det möjligt för kunder att välja mellan två konkrossalternativ med hög kapacitet: konkrossen Norberg HP200 eller GP220, som båda är lämpliga för krossning av hårt berg.

– Med dessa nya modeller med en kapacitet på 300 ton per timme och 40 ton transportvikt har kunderna ännu mer valmöjligheter och flexibilitet att välja från vårt sortiment av konkrossar, säger Kimmo Anttila, vice vd på Metso Outotec.

Medan LT200HPX har en arbetsvikt på 42 ton respektive 38,5 ton för LT200GP, har båda maskinerna transportdimensioner på 19 meter i längd och en bredd på 3 meter och 3,5 meter i höjd. Enligt Metso gör den kompakta storleken på krossarna möjlighet att transporteras mellan bergtäkter på släp.

Båda modellerna har en tvådäcks försikt med förbiledning av fint material som gör att de kan bearbeta mer material.

Krossarna finns med antingen H12-10 eller H12-12 huvudtransportörer, som förutom en hög genomströmning, erbjuder en justerbar utmatningshöjd som gör att de kan kombineras med andra maskiner.

På underhållssidan har maskinerna omfattande serviceplattformar som fälls in vid transport och huvudtransportören kan sänkas ner till marknivå för enkel åtkomst.

Medan den mobila konkrossen Lokotrack LT200HPX kan användas med Metsos Lokotrack LT106 och LT116 käftkrossar – samt Lokotrack ST3.8 och ST4.8 sorteringsverk – sägs LT220GP ”passa bra” med Lokotrack LT120/LT120 mobila käftkrossar och ST4.10 sorteringsverk för högkapacitets ballastproduktion.

Maskinerna är tillgängliga globalt, tillval för Lokotrack-krossarna inkluderar ett högtrycksvattensprutningssystem, dammkapsling för transportörer, bypass-filter för hydraul- och smörjolja och en bränslepump för lastbilsanslutning.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se