Många viktiga seminarier på Entreprenad Live

Ring Knutstorp

Psykolog, kortkurser, paneldiskussioner – Maskinentreprenörerna bjuder på ett ambitiöst seminarieprogram med flera nya inslag under Entreprenad Live-dagarna på Ring Knutstorp.

– Trafikverket kommer att inom de närmsta åren fördubbla antalet upphandlingar och man vänder sig inte minst till mindre entreprenörer, berättar Per Ek, regionchef för Maskinentreprenörerna Södra.

– Många är osäkra, och tror att det är komplicerat att lämna offert på sådan arbeten men vi vill under seminariepunkten ”Fler Affärer” visa att det inte är så komplicerat och mycket görs för att underlätta. Konkurrensen behöver bli bättre och Trafikverket efterlyser fler entreprenörer som vill utföra deras jobb.

Fler affärer
Seminariet om Fler Affärer arrangeras på fredagen, kl. 11.00. Medverkar gör Mats Otterborn från Maskinentreprenörerna Mitt och representant från Trafikverket.

Kortkurser
Sedan flera år arrangerar Maskinentreprenörerna under Entreprenad Live ett seminarieprogram.Årets program innehåller flera nyheter – bl.a. två kortkurser under fredagen och lördagen. Kursen kostar 750 kr styck, kaffe och smörgås ingår.

Den ena kursen handlar om Säkra Lyft och den andra är en förberedelse för SIK-provet. Läs mer om kurserna här.

Bygg & Anläggning
Seminarieprogrammet inleds på torsdagen den 14 september kl. 10.45.
– Vi har bjudit in både nu verksamma och blivande Studie- och Yrkesvägledare från lärarhögskolorna i Halland och Skåne, berättar Per Ek.
Tommi Hakala och Tord Nilsson, representanter från BYN, Byggnadsindustrins yrkesnämnd, medverkar och berättar vilka olika vägar det finns för att komma in i maskin- och anläggningsbranschen.

Jobba för att leva eller leva för att jobba
För första gången medverkar också en psykolog på seminarierna. Det är Jehoshua Kaufman som berättar hur ungdomar tänker och sambandet mellan arbete och hälsa.
– Han är mycket intressant och rolig att lyssna till, säger Per Ek.
Den här Seminariepunkten hålls torsdag 14 september, kl. 13:30.

Stoppa Tjuven
För den som följer Sydsvenskan och HD är Joakim Palmkvist ett välkänt namn. Han är författare och kriminalreporter. Han kommer att leda ett samtal med bl.a. Jonas Jönsson från Trellegräv, och lastbilsentreprenören Stefan Espersson om hur man sätter stopp för de många kostsamma maskin- och dieselstölderna. Medverkar gör också representant från kommunpolisen i Hörby och från Trygg Hansa.
– Hörby är den kommun som drabbas värst av dieselstölderna i Skåne, berättar Per Ek.  Från ME kommer Hampe Mobärg att berätta vad ME gör för att motverka stölder.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se