Dags för gallringsdagarna

gallringsdagarna_2016_01

Skogsforums Gallringsdagar lanserades i fjol som ett mellanting mellan skogsmässa och kunskapsdagar. Arrangemanget fick toppbetyg från både besökare och utställare. Nu är det snart dags för andra upplagan av Gallringsdagarna och den här gången arrangeras de i Dalarna, vid sjön Rämen mellan Ludvika och Borlänge den 29-30 september.

Kärnan i Gallringsdagarna är ett antal jämförelseytor som gallras med olika maskiner och inriktningar. Resultatet för varje yta presenteras direkt på plats och runt jämförelseytorna finns utställare med produkter och tjänster för gallring. Många företag visar gallringsmaskiner av olika typ i arbete under Gallringsdagarna.

– I år har vi fått tillgång till ett stort område med fin gallringsskog hos Bergvik Skog. Både markägaren Bergvik Skog och förvaltaren Stora Enso Skog är samarbetsparter till Gallringsdagarna 2017, säger Torbjörn Johnsen på Skogsforum. Vi är glada över att i år kunna erbjuda fler jämförelseceller och mer skog för gallringsdemo i och med att arrangemanget växer och fler företag vill vara med.

– Alla som var med på första upplagan i Tidaholm verkar komma tillbaka i år och dessutom tillkommer nya företag som vill visa upp sig i gallringsskogen, säger Torbjörn.

Årets Gallringsdagar blir ett tillfälle att se flera nya maskiner i verkligt arbete för första gången.  Gremo kommer att köra med sin nya ”lillskotare” 750F och besökarna kommer även få se Rottnes H8D i skogen för första gången.
– Fler jämförelseytor kommer att gallras med större stickvägsgående maskiner den här gången och det ska bli intressant att se vilket utslag Dalaterrängen gör på resultaten, säger Fredrik.  Bland de större maskinerna som visas i år finns skördare och skotare från John Deere, Rottne, Gremo och Komatsu Forest.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se

gallringsdagarna_02