Ny generation proffssågar från Husqvarna

Husqvarna_572XP_Action_5-1024x683

Nu lanserar Husqvarna den nya 572XP, den första sågen i nästa generations proffsmotorsågar. Nästa generation motorsåg är byggd från grunden på en ny plattform som kommer vara den nya stommen för professionella motorsågar i framtiden.

Utvecklingen av den nya plattformen har dragit nytta av digitaliseringen, då Husqvarna har använt nya tekniska lösningar som till exempel sensor-baserad datainsamling och digitala prototyper. Det innebär att man har kunnat göra stresstester för att optimera motorsågens utformning och sensorer har placerats på motorsågen för insamling av data i samband med fälttester.

Enligt Husqvarna har utvecklingen av den nya plattformen dragit nytta av digitaliseringen, då Husqvarna har använt nya tekniska lösningar som till exempel sensor-baserad datainsamling och digitala prototyper. Det innebär att man har kunnat göra stresstester för att optimera motorsågens utformning och sensorer har placerats på motorsågen för insamling av data i samband med fälttester.

Jämfört med äldre motorsågsmodeller i 70cc-serien uppvisar nya 572XP  en förbättrad skär-kapacitet på 12 procent, även vid användning med långa svärd. Detta möjliggörs av den nya motorn och den förbättrade kylningen.

Motorn ger användaren ett 30 procent bredare varv-talsintervall, jämfört med tidigare generationer motorsågar, en ökning från 2 000 till 3 000 varv.

Det nya lätta svänghjulet med mindre diameter, uppges ge snabb acceleration. I kombination med ett bra vridmoment innebär det att 572XP är den mest kraftfulla 70-kubiks motorsågen som Husqvarna någonsin tillverkat.

Vikten på 572XP ligger på 6,6 kg och effekten på 4,3 kW vilket är en förbättring av vikt/effektförhållandet jämfört med andra motorsågar i samma segment, skriver Husqvarna i ett pressmeddelande.

Priset på den nya motorsågen är ännu inte fastställt. Den har säljstart i början av nästa år.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se

Husqvarna_572XP_Product_2-1024x436

Husqvarna_572XP_Detail_Heated_Handle_Control_Switch-1024x768