Ny batterielektrisk motorsåg från Ryobi

Ryobi batteridrivna motorsåg har ett batteri på 36 volt och 50 cm långt svärd
Ryobi Max Power 36 volt 50 cm motorsåg är designad för att skära igenom det tuffaste träet utan några av nackdelarna med en bensindriven motorsåg.

Nu lanserar Ryobi en motosåg med 36 vols spänning och en svärdlängd på 50 centimeter. Den nya sågen använder Ryobis Max Power-teknologi för att göra sågningen även av kraftiga träd snabbt och enkelt.

– Ryobi Max Power 36 V borstlös motorsåg uppges vara utformad för att fälla grova träd där man slipper besväret som följer med att underhålla en besindriven motorsåg.

”Ryobi lanserar sin största och mest kraftfulla bortslösa 36 v motorsåg hittills”

Enligt Ryobi kombinerar den nya sågen långvarig batteridrift, en borstlös motor och ett 50 centimeter långt svärd för att snabbt och enkelt skära igenom tjockt trä. Den lämpar sig till både beskärning, kapning och fällning av stora träd.

Det automatiska smörjsystemet tillför den optimala mängden motorsågolja till tänderna under hela användningen för att minska friktion och slitage.
Det automatiska smörjsystemet tillför den optimala mängden motorsågolja till tänderna under hela användningen för att minska friktion och slitage.

Det extra utväxlingsförhållandet ger extra vridmoment, vilket minskar risken för att motorsågen stannar i mitten, även i de tuffaste applikationerna. Den borstlösa motorn med högt vridmoment uppges ge en kedjehastighet på 18,5 m/s, vilket gör att man kan avsluta sågningen snabbt och effektivt. Verktygsspänningen ger exakt spänning, vilket gör att kedjan håller sig spänd längre, vilket ytterligare ökar motorsågens effektivitet.

Metallpiggarna gör det lättare att styra motorsågen ner genom kapningen, vilket ger extra kontroll. Det ergonomiska handtaget gör motorsågen lätt att hantera i alla vinklar och den snabba och pålitliga kedjebromsen garanterar säkerheten.

Priset för sågen ligger omkring 4.000 kronor exklusive moms. Batteri och laddare tillkommer.

Här kan du läsa fler nyheter om skogsredskap

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se

ryobi RY36CSX50A-0 motorsåg som drivs av ett 36 V batteri från 2 till 8 amp
Ryobi RY36CSX50A-0 motorsåg som drivs av ett 36 V batteri från 2 till 8 amp