Många nyheter från Volvo på Conexpo

Volvo CE visade en rad nyheter på maskinmässan Conexpo i Las Vegas. I montern som delades med Volvo Penta, Volvo Lastvagnar och Volvo Finacial Services, visades flera produkter som ska leda branschen mot en mer hållbar framtid. Det inkluderar elektriska maskiner med nollutsläpp, laddbara lösningar, en dumper tillverkad av fossilfritt stål, teknik som kan förbättra förarens effektivitet, säkerhet på arbetsplasten och minskad bränsleförbrukning.

– Förändringen kan skapa utmaningar, men det skapar också möjligheter. Den förändring världen genomgår har tydliggjort behovet av mer hållbara lösningar och stärkt vårt engagemang för att leda omvandlingen tillsammans med våra kunder och andra partners, säger Melker Jernberg, vd för Volvo Construction Equipment.

Temat för Volvo CE deltagande på Conexpo var “Change Starts Here. Be Ready for It.” Och företagets cirka 17.000 kvadratmeter stora monter gav besökarna en plats att inte bara se produkter utan också för att interagera med Volvos experter för att diskutera den föränderliga branschen och hur de kan vara redo att ta sig an nya möjligheter.

Särskilt populära var de två verksamhetsområdena där deltagarna kunde provköra företagets kompakta elektriska hjullastare och grävmaskiner. Premiär i Nordamerika var det även för Volvos eldrivna grävmaskin EC230 och man meddelade att maskiner inom kort skulle levereras till kunder. Bland annat till företag inom avfallshantering. Den 22-ton tunga batterielektriska grävmaskinen är ett steg upp i en bransch där elfordon hittills mest handlat om kompakta maskiner.

Ett annat aktivitetsnav var företagets ”Solution Hall”: en tvåvåningsbyggnad som innehöll tjänster som teknik som maskinkontrollsystem, avancerad telematik, finansiella lösningar och arbetsplatsanslutningsverktyg som ska ta organisationer till en annan nivå.

– Vi vill verkligen betona att det inte räcker med bara en fantastisk maskin i dagens anläggningsindustri. Genom att para ihop rätt maskin med rätt tjänster får kunderna en heltäckande lösning, säger Stephen Roy, vd för region Nordamerika på Volvo CE avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se