Load Up North startar utbildnings- och rekryteringsplattform

loadup14_bosandstrom_web

Mässan Load Up North startar tillsammans med sina samarbetspartners en helt unik satsningen för utbildnings- och rekrytering av bland annat maskinförare och tekniker inom anläggning, gruva och skog.

– Att vi har lyckats få arbetsgivare, utbildare och branschföreträdare att jobba tillsammans i detta projekt är helt unikt och stort, säger Bo Sandström mässgeneral för Load Up North.

I år blir det även en särskilt stor satsning på utbildning och rekrytering som slår alla tidigare insatser då arrangörerna lyckats samla företrädare för arbetsgivare, utbildare och branscher under samma tak. Det blir sex samarbetspartners som är med och gemensamt satsar för att visa upp sig och sina branschers utbildningar och behov av arbetskraft under Load up North i Boden 31 augusti till 2 septwmber.

Klara samarbetspartners är Skoglig Samverkan i Norrbotten, BDX , Swecon anläggningsmaskiner, Kalix Naturbruksgymnasium och branschorganisation ME Maskinentreprenörerna.

Ifjol, då mässan hölls i Fällfors norr om Skellefteå deltog över 550 elever i en rekryteringssatsning mot anläggnings- och skogsmaskinsförare som hade rubriken ”Utbildningar som ger jobb”.

– Den blev så lyckad att vi i år tar ett steg ytterligare, säger Bo Sandström

Den som är projektledare och håller i denna unika satsning för Nolia AB:s räkning är Ulf Sandström, som har stor erfarenhet av liknande projekt. Han säger att man i år räknar med att nå en bra bit över 1 000 personer. De kommer att gå en kunskapsslinga för att lära sig mer om de olika branscherna, delta i tävlingar och provköra både simulator i tältet och riktiga maskiner på demofältet.

– Förutom att vi gratis kommer att bjuda in och bussa hit 700-800 elever från årskurs nio, yrkesinriktade gymnasieskolor , högskola och universitet, räknar vi med att det kommer flera hundra personer via Arbetsförmedlingen och olika utbildare, som vill visa upp vad branscherna kan erbjuda. Allmänheten är också välkommen till vår kunskapsslinga under dessa dagar så vi väntar oss ett jämnt flöde av intresserade besökare under alla tre dagar, säger Ulf Sandström.

– Vi har haft rekrytering som en tung inriktning redan då mässan startade och har utvecklat satsningarna för varje år för att nu kunna erbjuda något alldeles extra, avslutar Bo Sandström.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se