Karolina Skog (MP) på Stora Infradagen 2020: Klimatutmaningens möjligheter

Foto: Miljöpartiet
Foto: Miljöpartiet

Som Sveriges miljöminister från maj 2016 till januari 2019 var Karolina Skog (MP) från skånska Åhus med och drev på nya tuffare EU-krav, för transportsektorns lastbilar och för vår användning av sugrör, ballongpinnar och plastbestick. Hon hamnade i hetluften runt höghastighetstågen, debatterade för en hållbar och klimatanpassad modeindustri tillsammans med minister- och partikollegan Alice Bah Kuhncke, och ville genomföra en miljardsatsning på kollektivtrafiken.

I januari 2019 lämnade hon regeringen i samband med att den ombildades och språkröret Isabella Lövin tog över posten som miljöminister. Men miljöpartisten Skog försvann inte från politikens hetluft. Idag är hon ledamot av riksdagens finansutskott, det utskott som har det övergripande ansvaret för riksdagens arbete med den statliga budgeten, penningpolitiken och finansmarknaden. Fredagen den 31 januari finns hon med på Stora Infradagen 2020 – för att diskutera klimatutmaningens möjligheter.

–Karolina Skog är en politisk tungviktare med lång erfarenhet. Som minister kunde hon fokusera på miljöfrågor, i finansutskottet måste hon se till hela ”affären”. Jag vill gärna höra hur hon och övriga ser på klimatfrågans utmaningar och vilka möjligheter de i så fall kan öppna. Hon får sällskap av Swedavias vd Jonas Abrahamsson, professorn Rune Wigblad från Strömstad akademi och Louise Meijer, moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson. Det blir ett garanterat spännande samtal, säger ME:s vd Hampe Mobärg.

Andra medverkande under Stora Infradagen är, bland andra, utbildningsminister Anna Ekström, förre finansministern Anders Borg, Trafikverkets Generaldirektör Lena Erixon, Polarbröds vd Karin Bodin och ekonomen Kjell A Nordström, en av författarna bakom ”Urban Express” som ifrågasätter tesen att hela Sverige ska leva. Och som extra krydda har ME också anlitat Mikael Tornving, känd från drabbningarna i Parlamentet på TV4.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se