Isuzu pickup med extra allt

Isuzu lanserar nu två specialbyggda D-Max pickup. Det är det brittiska stylingföretaget Arctic Trucks som specialanpassar bilarna för extrem terrängkörning med bland annat extra höga och breda däck. Foto: Isuzu, presbild

Det brittiska stylingföretaget Arctic Trucks har 25 års erfarenhet av att anpassa bilar för extra tuffa uppdrag. Nu har specialutrustat Isuzus nya D-Max pickup.

Från och med i år finns Isuzus pickup D-Maz kompletterade med två Arctic Truck-specialutföranden. De heter AT33 och AT35.

Grunden till dessa utgörs av den nya generation Isuzu D-Max som lanserades förra året. AT33 och AT35 byggs på beställning av Arctic Trucks avdelning i Norge och baseras på D-Max i XRT-utförande. Det innebär en pick i fyradörrars dubbelhytt med en lastkapacitet på nära ett ton.

Det som tillkommer är en utökad terrängförmåga i två steg, med höjd markfrigång och terrängdäck.

Jämfört med en standard D_Max utrustas toppmodellen AT35 med speciellt framtagna stötdämpare och fjädrar som ger 40 millimeter extra markfrigång tillsammans med 35 tums allterrängdäck i dimensionen 35×12,5 R17. Däcken monteras på speciella aluminiumhjul.

Tillsammans med det grova mönstret ska däckens rejäla bredd bidra till ökad framkomlighet på framförallt lösa underlag genom att fordonets vikt fördelas över en större kontaktyta. Däckens konstruktion ger också ökad möjlighet att anpassa marktrycket genom justering av lufttrycket.

De bredare däcken innebär också att karossen modifieras med rejäla skärmbreddare fram och bak, lackerade i karossens färg.

AT33 utrustas på motsvarande vis, men är framtagen för att optimera terrängegenskaperna inom ramen för karossens standardbredd. Däcken är 33 tum höga och fjädringen ger 20 millimeter ökad markfrigång jämfört med standard.

Båda modellerna levereras med Arctic Trucks stänkskydd som standard. Till AT35 ingår även Arctic Trucks förstärkta sidosteg.

För att kompensera för den ökade markfrigången utrustas både AT33 och AT35 med en särskilt anpassad draganordning som bibehåller original kulhöjd. På AT35 är kulan även avtagbar för att till fullo kunna utnyttja fördelarna med modellens ytterligare högre markfrigång och brantare frigångsvinklar.

D-Max AT33 och AT35 lanseras nu och cirkapriserna landar på 459.900 kronor för AT33 och 599.900 för AT35, exklusive moms.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se