Ingen egen monter för Caterpillar på Bauma 2022

Foto: Per Eriksson.

Maskintillverkaren Caterpillar kommer inte ställa ut med egen monter på Bauma 2022. Istället är det företagets tyska återförsäljare Zeppelin som kommer ansvara för att visa Caterpillars produkter på Baumamässan som planeras att arrangeras i München den 24-30 oktober nästa år.

Tidigare har de två företagen haft en gemensam monter. För utställningen 2022 tar Zeppelin, som är en av de största Caterpillar-återförsäljarna i världen, ensam ansvaret för att visa Caterpillars produkter på Bauma.

Under senaste Bauma som arrangerades i april 2019, hade de två företagen en gemensam monter på totalt 13 000 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot personliga kontakter med många av våra afärspartners. Vårt engagemang på Bauma är en tydlig signal till våra kunder i Tyskland, Europa och Eurasien att du kan lita på Zeppelin, säger Michael Heidemann, vice ordförande i styrelsen på Zeppelin.

Zeppelin Baumaschinen, det största företaget i Zeppelin Group, med huvudkontor i Garching nära München och har varit en försäljnings- och servicepartner för Caterpillar i Tyskland sedan 1954. Företaget har 1700 anställda och omsatte 1 miljard euro 2020.

– Caterpillar är fokuserade på att leverera löpande interaktioner med kunder genom att utöka sina marknadsföringsåtaganden i bland annat Europa, säger Christophe Pelé, vice vd för Caterpillar i en kommentar till beslutet.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se