Hållbart och prisvärt med renoverade motorer

Slutmonteringen av Deutz utbytesmotorer är som vilken fabrikslinje som helst. Foto: Deutz, pressbild.

I decenier, lång innan diskussionen om koldioxidminskning blev ett populärt samtalsämne, har den tyska motortillverkaren Deutz på ett industriellt sätt rekonditionerat enskilda motorkomponenter och hela motorer.

De renoverade komponenterna användes ursprungligen för att reparera motorer.

I början 1970-talet inleddes en industriell produktion av Deutz utbytesmotorer i företagets fabrik i Übersee i Bayern. 2015 flyttades produktionen till anläggningen i Ulm och där  produceras mer än
4 000 Xchange-motorer årligen för marknaderna i Europa, Afrika och Asien.

Tillverkningsprocessen inkluderar demontering av gamla motorer, rengöring och rekonditionering av komponenter samt montering och testbänkskörning av varje Xchange-motor. Monteringen av dessa motorer är helt integrerad med monteringsprocessen för nya motorer.

Deutz Xchange-motorerna består av komponenter som renoverats enligt Deutz originaldelars specifikationer, och varhelst slitdelar återfinns, ersätts dessa med Deutz originaldelar.

I centrum för verksamheten står effektivitetsökningen som, förutom att spara resurser, möjliggör betydande kostnadsminskningar för reservdelar som kan överföras till kunden.

Demonterade motorer tvättas noggrant i Deutz anläggning i tyska Ulm.

Enligt Deutz innebär företagets renoveringsprogram besparingar av resurser som motsvarar en minskning av elförbrukning med cirka
1 GW och mer än 1 300 ton koldioxid, jämfört med samma antal tillverkade nya motorer. Som ett resultat av detta har Deutz Xchange-delar cirka 40 procent och Xchange-motorerna cirka 20 procent lägre pris än deras nya motsvarigheter.

Enligt Deutz finns det ett antal viktiga köpargument för kunder till företagets utbytesmotorer. Bland annat en minskning av stilleståndstiden. Deutz Xchange -motorn kompletteras med nya och utbytesdelar enligt den ursprungliga listan över motordelar på begäran av kunden och är redo att skickas inom en vecka, beroende på serien och kundens kompletteringskrav.

Xchange-motorprogrammet omfattar alla motorer, för alla tillämpningar under de senaste 40 åren. Deutz Xchange utbytesdelar och motorer har samma garanti som sina nya motsvarigheter och garanterar tillförlitligheten för den andra livslängden på maskinen där de används.

I Sverige är Diesel Motor Nordic generalagent för Deutz.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se