Gripen Wheels lanserar nytt vinterdäck för hjullastare

CB798-2

Däckgrossisten Gripen Wheels lanserar ett nytt vinterdäck i 650/65R25 från Westlake. Det är det enda vinterdäcket i världen i denna dimension för hjullastare.

Det här däcket passar många hjullastare som kör på 20.5R25 eller 23.5R25. 650/65R25 ger en bredare kontaktyta i marken och en ökad sidostabilitet i maskinen.

– Det här däcket är det enda fabriksnya däcket med vintermönster i världen. Och vi har försäljningsrättigheterna för hela Norden. Vi lämnar fem års garanti på Westlake. Däcket finns inte att köpa i annat fabrikat eller hos någon annan grossist, säger Maria Fritzson, marknadschef på Gripen Wheels.

Det välkända Snow-plusmönstret finns nu för första gången även som nydäck i 405/70R20.

– Hittills har lösningen varit att regummera gamla stommar för att uppnå ett perfekt vintergrepp till de här små hjullastarna. Men nu kan vi alltså erbjuda ett nydäck med vintermönster som är anpassat för de maskiner som monteras med 405/70R20, säger Pelle Fritzson, vd på Gripen Wheels.

Gripen Wheels levererar även fälgar till de de flesta mindre hjullastarna på marknaden, i olika utföranden och färger. De flesta är lagervara.

Länk till Gripen Wheels

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se