Första Case bandschaktare i Sverige

case_2050m_maskinia

Maskinia, Case generalagent i Sverige, har under september månad levererat den första bandschaktaren. Det är företaget Specialistgrävaren Roland Karlsson AB som har sitt säte i Varberg som har investerat i den största modellen i serien, ”bamsingen” CASE 2050M.

– De nya serien av bandschaktare har den bästa dragförmågan i klassen, bland de starkaste motorerna, SCR steg IV utan DPF, med oslagbar tryckkraft. Alla reglage och kontroller i maskinerna är uppdaterade och med möjlighet till anpassning som gör det mycket enkelt att ställa in maskinen efter typ av arbete och operatör, skriver Maskinia i ett pressmeddelande.

– Jag är jävligt imponerad, ursäkta språket, men maskinen överträffar mina förväntningar! Så inleder föraren Anders Larsson telefonsamtalet när han nås mitt uppe i avbaningsarbetet i den nyligen levererade maskinen.

Företaget Specialistgrävaren Roland Karlsson AB har över 35 år på nacken och är verksamt över hela Södra Sverige. Anders Larsson är förare på företaget och har varit högst inblandad i den nya investeringen av maskin.

– Jag fick välja märke helt fritt av min arbetsgivare och jag hade inte tänkt mig en Case från början, men när jag fick testa maskinen blev jag imponerad. Framförallt är sikten överlägsen alla andra konkurrenters maskiner och det tycker jag är det viktigaste, man vill se så mycket av larven och bladet som möjligt vilket ger bäst resultat och säkerhet, avslutar Anders Larsson.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se