En halv miljon motorer från JCB

jcb_motor_3

JCB firade nyligen produktionen av en halv miljon motorer. Det var i november 2004 som tillverningen startade vid fabriken JCB Power Systems i Derbyshire, England.

Då hade fabriken endast 64 anställda och under det första året producerade man mindre än 10 000 motorer. Sedan dess har verksamheten expanderat kraftigt och idag består arbetsstyrkan av 400 personer.

– Motortillverkningen hos JCB är en riktig succéhistoria. Före 2004 var vi helt beroende av exerna leverantörer för våra motorer. Idag driver JCB-motorer över 70 procent av de tillverkade JCB-maskinerna och vi säljer dem mycket framgångsrikt till andra tillverkare för en mängd olika användningsområden, säger Lord Bamford, styrelseordförande på JCB.

Nyligen startade produktionen av en helt ny tre-litersmotor. En investering på 31 miljoner pund som inkluderar ett statligt stöd på 4,5 miljoner pund från den brittiska regeringens regionala Growth Fund. Det är den tredje motorlinjen som lanseras av JCB sedan produktionsstarten som sedan tidigare består av 4,4, 4,8 och 7,2 litersmodellerna.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se