Minskad omsättning för Komatsu

930E-5_sjalvkorande

Komatsus omsättning för första halvåret av verksamhetsåret minskade med 7,9 procent jämfört med samma period förra året till 11 miljarder dollar.

Bygg-, gruv- och entreprenadmaskinsverksamheten minskade med 7,4 procent. Försäljningen till Nordamerika ökade med 0,8 procent och försäljningen till Europa ökade med 7,6 procent. Försäljningen minskade med 24,6 procent till Kina, 35 procent till Asien (exklusive Japan och Kina) och 25,8 procent till Afrika.

I samband med rapporten meddelade Komatsu också att man inom området för ”värdeskapande genom innovation” som är en av de tre pelarna i företagets tillväxtstrategi. Där är autonoma maskiner en av fokuspunkterna. Inom de kommande sex månaderna ska Komatsu leverera 41 autonoma 930E-5 superstora gruvtruckar till BHP:s nya South Flank järnmalmsgruva i Pilbara-regionen i västra Australien.

Komatsu säger också att man har implementerat sina Smart Construction-lösningar till mer än 8 700 byggarbetsplatser hittills i Japan. Det har genomfört pilotinsatser, främst i USA och Tyskland, för att förbereda en fullskalig marknadsintroduktion.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

 

Dela: