90-tons grävare från Volvo

Hero image of the EC950F Crawler Excavator

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserar EC950F – en ny 90-tons grävmaskin med en Steg V-motor för att uppfylla önskemålen från marknader med sådan motorlagstiftning.

Den nya 90-tons grävaren är utrustad med en D16-motor på 603 hästkrafter och uppges leverera högt vridmoment vid låga valvtal. Motorn uppfyller de senaste internationella utsläppsstandarderna.

Det optimerade hydraulsystemet ökar pumpeffekten för snabb och jämn drift, medan det elhydrauliska systemet reglerar flödet på begäran och minskar interna förluster i hydraulkretsen. EC950 har dessutom en prioritetsventil för bom- och svängfunktionen. I Eco-läget optimeras hydraulsystemet för att minska förlusten av flöde och tryck, medan det integrerade arbesläget möjliggör för föraren att välja det lämligaste arbetsläget för den aktuella upgiften. Man kan välja mellan tomgång, fint, allmänt, tungt och maximal kraft.

EC950 kan utrustas med en mängd Volvoredskap, inklusive allround-, Heavy-Duty- och Extreme-Duty-skopor. När applikationen kräver något mer unikt kan Volvo erbjuda specialbyggda redskap. Det går att lagra inställningar för upp till 20 olika redskap, så att föraren kan förinställa det hydrauliska flödet och trycket genom monitorn i hytten.

Tack vare rejälspårvidd, lång lav, indragbar undervagn och optimerad motvikt uppges EC950 vara mycket stabil.  Styrspakar, knappsats och LCD-monitor är ergonomiskt placerade. Funktioner som till exempel tillvalet Dig Assist – som drivs av Volvo Co-Pilot – ska hjälpa föraren att gräva effektivare.

Tack vare en stor ingång, inklusive ledstänger med bra synlighet och bekvämt placerade fotsteg, såväl som halkskyddsplattor. Valbara FOG (Falling Object Guard) och FOPS (Falling Object Protective Structure) ökar säkerheten mer vid arbete i tuffa applikationer. EC950F kan utrustas med bakåt- och sidokameror, eller Volvo Smart View som ger 360 graders sikt.

Maskinskydd tillhandahålls av funktioner som inkluderar en Heavy-Duty-bom och -skaft, en tålig ramstruktur, ett förstärkt bukskydd och flytande tappar på skopanslutningen, såväl som valbara heltäckande urspårningsskydd. Bland utbudet av slitdelar finns bl.a. adaptrar, kantstål, skydd och tänder, som förlänger skopans livslängd. Vid arbete med kraftigt kompakterat material ger spetstanden maximal inträngning.

Volvo har även en växande portfölj med tjänster framtagna för att komplettera maskinprestanda och öka lönsamheten. Volvo Active Care är en ny tjänst – baserad på CareTrack-telematiksystemet. Den ger maskinövervakning i realtid och skräddarsydda kundrapporter. Tjänsten ska bidra till att maximera maskinens drifttid och minska reparationskostnaderna eftersom det blir lättare att vidta rätt förebyggande underhållsåtgärder.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se


Dela: