Arema Heavy Rental öppnar i Skellefteå

Från vänster: Jörgen Forsberg, platschef på Eson Trading, Björn Janström, vd, Arema och Anders Thoresson, vd på Eson Trading/Grävmaskinspcialisten.

Norrland blir scenen för Arema Heavy Rentals senaste drag i maskinuthyrningsföretaget expansiva resa när de öppnar en ny depå för uthyrning av entreprenadmaskiner i Skellefteå. Den nya etableringen ska markera en viktig milstolpe när de tar sikte på att bli Skandinaviens ledande aktör.

Arema Heavy Rental är Sveriges ledande aktör inom uthyrning av större entreprenadmaskiner. Med den nya depån i Skellefteå stärker de sin geografiska närvaro och möjliggör snabbare och mer effektiv service för kunder i norra regionen.

—  Vi är idag den ledande aktören i Sverige och strävar mot att bli det även i Skandinavien. Därför var det naturligt för oss att expandera till norra Norrland, säger Björn Janström, vd, Arema, och fortsätter:
— Vår företagstillväxt, både vad gäller lönsamhet och omsättning, har varit stark de senaste åren och denna expansion möjliggör att vi kan fortsätta denna tillväxtresa trots omvärldsläget.

”Ekonomiska och miljöfördelar med att hyra maskiner”

Det har blivit alltmer vanligt att företag hyr sina maskiner i stället för att köpa, då de ser fördelar med flexibiliteten samt de ekonomiska fördelarna med att bland annat slippa binda kapital. Enligt Björn Janström är det något han också har sett, men att det även finns en miljöaspekt med att hyra framför att köpa. 

— Vi ser en ökande marknad för företag som väljer att hyra maskiner i stället för att köpa dem. Det är intressant att notera att de stora aktörerna, som har möjlighet att köpa, hyr maskiner från oss idag eftersom de ser fördelar med det. Hållbarhet är en högt prioriterad fråga för många företag och genom att hyra maskiner får de högre nyttjandegrad samt moderna maskiner med den senaste miljökraven.

Under april månad påbörjas flytten av maskiner och den 2 maj planerar de att officiellt öppna dörrarna till de nya lokalerna längs med E4:an på Mörviksvägen 16 i Kåge utanför Skellefteå. Under 2023 omsatte Arema Heavy Rental 170 miljoner och med den nya depån räknar de att nå en omsättning på över 200 miljoner. Förväntningarna är höga och Arema ser fram emot att såväl befintliga som nya kunder drar nytta av den nya etableringen i Skellefteå, skriver Arema Rental i ett pressmeddelande.

Här kan du läsa fler nyheter om maskiner

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se