Ysta Maskiner lanserar planeringsharv

gras_planeringsharv_ysta

YstaMaskiner AB lanserar en ny Gräs-, och Planeringsharv från holländska Zocon. Gräs och planeringharven är 3-punktsupphängd avsedd för luftning av gräs och betesmarker eller för att planera av större ytor som t.ex. grus-, och paddockytor.

Harvmattan har fyra rader av rivare som är vändbara. De är tandade på en sida och slät på andra sidan. De gjutna rivarna väger 2,15 kg styck som är sammanfogade genom stålringar som är 145 mm i diameter och 12 mm tjocka och konstruktionen är gjord i stålkvalitet GGG50. Gräsharven jämnar effektivt ut tuvor, små jord-, sorkhögar eller där vildsvin varit och bökat samt river sönder djurspillning.

Den tandade sidan används för luftning och rivning av jord- och gräsytor för att påskynda förmultning av växtrester och för att få fart på växtligheten. Den släta sidan används för utjämning och planering av jord- och gräsytor.

Ändras från arbetsläge till transportläge via hydraulisk uppfällning genom 2 st dubbelverkande hydraulikkolvar och med kraftiga låssäkringar i transport. Finns i arbetsbredder 5 m, 6 m och 8 m. Transportbredd är 2,31 m. Större delen av redskapet är galvaniserad. Egenvikt 5 m, 635 kg, 6 m 715 kg, 8 m 835 kg.

Länk till Ysta Maskiner AB.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se