Volvo CE övertar konkursade CeDe Group

cede_volvo (1)

Volvo Construction Equipment har tillkännagett att de förvärvar Konkursboet för CeDe Group för ett okänt belopp. Efter flera år av stora förluster försattes CeDe Group den 14 februari i konkurs och en konkursförvaltare har drivit konkursboet fram till Volvo CE:s övertagande. CeDe Group är en småskalig specialist på maskinanpassningar. 

CeDe Group har sin bas i Malmö, Sverige och affären omfattar företagets immateriella rättigheter, verksamhet, andra tillgångar och personal om cirka 45 heltidsanställda medarbetare. Eftersom den årliga produktionsvolymen är relativt låg har affären ingen väsentlig inverkan på Volvo CE:s omsättning eller finansiella position.

CeDe Group har ett gott rykte i Skandinavien som småskalig anpassare av anläggnings- och gruvmaskiner för specialapplikationer. De arbetar med flera ledande varumärken, bland andra Volvo CE med återförsäljare, och anpassningarna omfattar att utveckla nya påbyggnader för dumprar (bränsle, vatten, sophantering o.s.v.), rälskonverteringar av grävmaskiner på hjul samt konverteringar för gruvapplikationer etc.

Företaget grundades 2000 och kan spåra sina rötter tillbaka till Volvos ursprungliga grävmaskinsverksamhet Åkerman.

Visionen är att CeDe under Volvo CE:s ägarskap ska fortsätta att vara en agil, innovativ, fristående verksamhet. Volvo CE kommer att tillgängliggöra avsevärd kompetens för företaget och tillföra ytterligare resurser så att verksamheten kan utöka sitt marknadsområde och sin kundbas och bli europeisk ledare på sitt specialområde.

Det här förvärvet är logiskt på flera strategiska nivåer, kommenterar Volvo CE:s vd Melker Jernberg. – CeDe har redan bevisat att de har en stor och djupgående ingenjörskompetens för att anpassa våra maskiner för specialapplikationer. En närmare relation gör att Volvo kan utöka vårt produkterbjudande samtidigt som vi förbättrar CeDe:s möjligheter att expandera till nya marknader och segment, både med Volvo och med deras andra OEM-kunder.

–Vi är oerhört glada att vi blir en del av Volvo CE-familjen. Med vår långa och goda relation med Volvo CE och djupa förståelse av deras produkter ser vi fram emot möjligheterna att utveckla våra tjänster och utvidga vår räckvidd till nya marknade, säger Krister Johnsson, vd för CeDe Group.