Välbesökta jubileumsdagar i Värnamo

Nyligen firades Moheda och Lantmännen Maskins 60-åriga samarbete med två jubileumsdagar i Värnamo. Arrangörerna räknar med att cirka 500 personer besökte evenemanget under de två dagarna.

Nyligen firades Moheda och Lantmännen Maskins 60-åriga samarbete med två jubileumsdagar i Värnamo. Runt en skogsslinga utanför Lantmännen Maskins Kompetenscenter Skog hade man riggat upp både nytt och gammalt, med möjlighet till provkörning av det senaste från Moheda i sin rätta miljö. 

Man hade beställt specialdesignad jubileumstårta, som gick åt som smör i solsken. vilket kanske inte var så konstigt eftersom vädrets makter visade sig från sin bästa sida och solen strålade från en mestadels blå himmel båda dagarna. 

Arrangörerna räknar med att cirka 500 personer besökte evenemanget under de två dagarna varav många stannade för att lyssna på Allan Söderström.

Besökarna kunde också tävla och visa sina färdigheter bakom spakarna genom att lägga pussel med en griplastarkran, där snabbaste tiden vann den exklusiva yxan med jubileumsemblemet ingraverat i stålet.

Besökarna kunde också tävla och visa sina färdigheter bakom spakarna genom att lägga pussel med en griplastarkran.

Ett annat uppskattat inslag var Allan Söderströms föredrag om Mohedas historia. Allan började arbeta på Moheda redan 1963 och berättade om hela resan från innovativ bysmedja till marknadsledande företag inom skogskranar och skogsvagnar i Sverige. Allan berättade hur det gick till när den första vagnen med fyrkantsbalk kom till och den första drivna vagnen såg dagens ljus. Två vagnar som för övrigt fanns utställda på området under jubileumsdagarna. Mest anmärkningsvärt är väl ändå att den första drivna vagnen från 1983, fortfarande är i daglig drift! Bättre bevis på kvalitet är nog svårt att finna. 

Arrangörerna räknar med att cirka 500 personer besökte evenemanget under de två dagarna. Många passade på att provköra de olika ekipagen som fanns uppställda med avbrott för mat- och fikapaus i det uppställda tältet.

Stämningen var god och Fredrik som hjälpte till att servera jubileumstårta till besökarna säger ”alla jag pratade med var positiva och tyckte det var bra med ett arrangemang ute i skogen, där man fick chansen att se och prova utrustningen i sin rätta miljö. Någon beskrev det som ett ”Elmia i miniatyr” vilket ju är ett väldigt bra betyg…

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att både besökare och arrangörer var nöjda med evenemanget och både Moheda och Lantmännen Maskin ser potential för fler arrangemang av den här typen i framtiden.

Länk till FTG Moheda

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se

Stämningen var god och Fredrik som hjälpte till att servera jubileumstårta till besökarna säger ”alla jag pratade med var positiva och tyckte det var bra med ett arrangemang ute i skogen, där man fick chansen att se och prova utrustningen i sin rätta miljö.