Uppdaterad klippare

H350-0555

Dubbla bränsletankar, automatisk parkeringsbroms och 152 cm klippbredd är några av de nya funktioner på Husqvarnas nya Zero Turn-klippare.

Den nya uppdaterade Zero Turn-klipparen Z560X är inte bara mer gedigen än tidigare modeller utan bjuder också på en mängd tekniska förbättringar och smarta lösningar.

Tack vare en hydrostatisk växellåda och dubbla bränsletankar på totalt 45 liter är den nya modellen snabbare, med en hastighet på upp till 20 km/h, och har längre körtid. Det betyder att den klarar att klippa större ytor på upp till 23 500 kvm per timme utan avbrott för att fylla på bränsle. En extra kraftig konstruktion säkerställer också lång och hållbar livslängd vid kommersiell användning. Godset i klippaggregatet, som har en klipp-bredd på hela 152 cm, är t ex extra tjockt för att klara de påfrestningar som det innebär att klippa stora ytor under lång tid. Även det nybyggda stålchassit är extra robust och förstärkt och det justerbara sätet har djupa vibrationsdämpare för bästa komfort.

– Precis som alla Husqvarnas Zero Turn-klippare kan Z560X ”vända på en femöring” vilket gör den mycket lätt att navigera och att klippa runt träd och andra hinder med. För att göra manövreringen ännu smidigare finns nu också en automatisk parkeringsbroms, integrerad i styrspakarna och som aktiveras så fort spakarna dras isär, säger Jenny Backryd, marknadsansvarig på Husqvarna.

Ytterligare en smart nyhet är att den praktiska skyddsbågen, (Roll Over Protection System) nu går att fälla ner med ett enkelt handgrepp om man t ex ska klippa under träd och nerhängande grenar. Priset ligger på omkring 140.000 kronor plus moms.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se