Specialdäck för hjullastare inom återvinningsbranschen

bkt_dack

Däcktillverkaren BKT har utvecklat fyra specialdäck som är avsedda för montering på hjullastare inom materialhantering- och återvinningsindustrin. Det nya däcket BK-Loader 53 uppges ha ett utomordenligt mönster med förstklassig motståndskraft och bra stabilitet.

– Återvinningsindustrin är viktig för däcktillverkare som utvecklar däck för krävande applikationer. Dessa däck måste inte bara uppfylla kraven på motståndskraft och hållbarhet, de måste också säkerställa stabilitet på maskinen och även en viss komfortnivå för maskinföraren, säger Pelle Fritzson, vd på BKT:s svenska generalagent Gripen Wheels.

De nya däcken från BKT toppas av BK-Loader 53 som är ett däck med bälten av aramid och är specialutvecklat för hjullastare inom återvinningsindustrin. Tack vare det unika slitbanemönstret som säkerställer optimal stabilitet i sidled, och det extra djupa mönstret som ger extraordinär motståndskraft mot revor, brott och punkteringar. Dessutom sticker BK-Loader 53 ut tack vare sina exceptionella självrengörande funktioner samt däckets överlägsna grepp och dragkraft på både våta och torra underlag. BK-Loader 53 finns tillgänglig i dimensionen 405/70R 20.

Earthmax SR 43 är det perfekta radialdäcket för alla last- och materialtransportverksamheter på anläggningar för förvaring, insamling och återvinning såväl i bergrum och dagbrott som på skrotupplag. Dess karaktäristiska funktioner är hög motståndskraft och förlängd livslängd tack vare den förstärkta sidoväggen. Dessutom ger det unika slitbanemönstret förbättrad dragkraft och stabilitet, samtidigt som de extraordinära självrengöringsegenskaperna underlättar den snabba borttagningen av skräp – ett vanligt problem vid återvinning.  Resultatet är egenskaper som förebygger punkteringar och minskar driftstopp. Earthmax SR 43 finns på marknaden i dimensionen 29.5 R 29.

Länk till Gripen Wheels.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se