Smidig kross från Evoquip

evoquip

Genom återförsäljaren Evorex visade Terexföretaget Evoquip ett nytt 12 tons krossverk på mässan Mittia Skogstransport i Ljusdal.

Bison 120 är en larvgående käftkross som kan justeras hydrauliskt med den medföljande fjärrkontrollen. Käften drivs hydrauliskt och gör det möjligt för operatören att vända krossen för att rensa ett blockage samt att kunna köra omvänt permanent för klibbiga material som asfalt och liknande.

Den kan transporteras på en 3-axlig lastväxlarbil. Den är 5,58 meter lång, 2,28 meter bred och 2,74 meter hög. Kapaciteten ligger på cirka 80 ton per timme. Mataren är på 640×400 millimeter.

– Bison 120 är en smidig kross som har låga flyttkostnader som passar bra i städer och trånga utrymmen. Den har magnetseparator och krossar armerad betong. Därför är den mycket lämplig vid rivning och återvinning, säger Lars Hellgren, vd på den svenska generalagenten Evorex.

Den första Bison 120-krossen i Sverige köptes av Olofssons Åkeri i Bredträsk som bland annat ska använda den vid anläggning av skogsbilsvägar.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se