Shamrock lanserar kompakta dumprar från D’Avino

120TW-1024x1024

Nu är Shamrock Truck AB svensk distributör för det italienska maskinmärket D’Avino. Det är i grunden ett italiensk familjeföretag som tillverkat entreprenadmaskiner sedan 1950-talet. Shamrock Truck lanserar inledningsvis två 12-tons fyrhjulsstyrda dumprar.

Italienska D’Avino, som sedan tidigare lanserats i Irland, Storbritannien, Norge och Belgien, kommer nu lanseras på den svenska marknaden. I Sverige kommer Dávino att säljas av Shamrock Truck som sedan tidigare säljer Ausas gaffeltruckar och teleskoplastare. Shamrock lanserar två kompakta 12-tons dumprar. En med fast dumperkorg (D12) och en med svängbar dumperkorg med vändbar förarplats (120TW).

– Vi ville bredda vårt erbjudande och sälja en maskin som inte nödvändigtvis finns hos någon annan tillverkare. Tack vare att de inte är midjestyrda är det mycket stabila dumprar och ett bra alternativ till andra fabrikat på marknaden förklarar Magnus Andersson, vd på Shamrock Truck.

D’Avnio 120TW är en fyrhjulsdriven dumper (100% diff på bakaxeln) med en svängbar dumperkorg och vändbart förarsäte. Den har en unik fyrhjulsstyrning med fyrhjuls-krabbstyrning, tvåhjulsstyrning samt fyrhjulsstyrning för minimal svängradie.

D’Avino 120TW drivs av en Deutz/Kohler steg-5 motor på 121 hästkrafter. Egenvikten är endast 7960 kilo. Dumperkorgen rymmer 6 kubikmeter (4,9 kubikmeter struket mått) Tippvikeln är hela 78 grader. Maskinen är 2,36 meter bred. Maxhastigheten är 30 km/tim. Backkamera fram och bak är standard.

D’Avino D12 har endast bakåt tipp. Den har samma fyrhjulsstyrning och motor som 120TW. Egenvikten är endast 6.325 kilo. Dumperkorgen rymmer 8,3 kubikmeter (6,7 kubikmeter struket mått) Tippvikeln är på 70 grader. Maskinen är 2,36 meter bred.

Båda modellerna  är utrustade med en Danfoss hydrostatisk växellåda som har fyra hastigheter framåt och bakåt (2 hydrauliska, 2 mekaniska) som kan uppnå en topphastighet på 35 km / h.

Comer Industries-axlar är standard och styrningen har planetreducerande växlar på hjulnaven. Hydrauliska bromsar med flera oljebad garanterar utmärkt stoppförmåga. Hydrauliska bromsar med oljebad garanterar utmärkt stoppförmåga.

Maskinerna kommer premiärvisas på Svenska Maskinmässan i juni.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se

4 2