Sandvik lanserar nya stationära konkrossar

Sandvik 800i Full Range Hero image

Sandvik utvidgar sin 800i-serie stationära konkrossar till att omfatta tre nya modeller som är utrustade som standard med ett automatiserings- och anslutningssystem (ACS).

Nya Sandvik 800i-serien konkrossar har mekaniska uppgraderingar, avancerad automatisering och ombyggnadsmöjligheter för att ge förutsägbara prestanda, maximera drifttiden och erbjuda det bästa inom hållbarhet till lägsta möjliga kostnad, skriver Sandvik i ett pressmeddelande.

De tre nya modellerna – CH830i, CH840i och CS840i – innebär att 800i krossserien har förbättrats och utvidgats för att erbjuda tillförlitlig, intelligent krossning för alla gruv- eller bergmaterialapplikationer, enligt företaget. Med den digitala handelsplattformen ”My Sandvik” är det möjligt för krossarnas operatörer att se områden för förbättringar direkt, vilket ökar drifttiden och tillgängligheten.

Alla 800i-krossar levereras med den nya generationen ACS som övervakar och optimerar kontinuerligt krossprestanda och kontrollerar hela smörjsystemet, vilket ska öka drifttiden och tillförlitligheten. De är dessutom anslutna till “My Sandvik”-portalen som nås med en smartphone, surfplatta eller dator.

Andra automatiseringsfunktioner mäter och kompenserar kontinuerligt för slit av krossfoder, medan Hydroset och den elektriska säkerhetsventilen automatiskt ger överbelastningsskydd för att låta trampjärn eller annat okrossbart material passera.

– 800i-serien har härdats och förbättrats för att erbjuda större tillförlitlighet, högre tillgänglighet och låg risk för kritiska fel, enligt Sandvik. Detta innebär bland annat att krossarna har bultade topp- och bottenhöljesfoder (istället för svetsade). Detta gör ett mantelbyte 90 procent snabbare, enligt företaget.

Övertryckssystemet håller damm ute, och det vanliga offlinefiltret håller oljan ren och förlänger oljelivslängden upp till fem gånger.

800i-krossserien kan köpas som en helt ny kross, eller som en Sandvik REBORN-lösning som ersätter en befintlig kross och återanvänder befintliga hjälpmedel och infrastruktur, enligt företaget. Denna plug and play-installation minimerar störningar och maximerar produktiviteten, samtidigt som den erbjuder upp till 40 procentiga kostnadsbesparingar jämfört med ett komplett krosssystem. sade Sandvik.

Sandviks serviceavtal “Sandvik 365” uppges ge kunderna en tryggare verksamhet, låga driftkostnader och längre livslängd på utrustningen. Enligt Sandvik ökar produktiviteten med serviceavtalet med 10 procent.

– Ny digital teknik kommer förändra hur gruvor och bergmaterialtäkter fungerar. “My Sandvik” är det första steget för att få insikt i produktiviteten och förutsägbart underhåll som kommer driva vår bransch framåt. Det är fantastiskt att kunna erbjuda våra kunder en tjänst som verkligen kommer att göra en skillnad i deras lönsamhet, säger Mats Dahlberg, Vice President Lifecycle Service Startionary Crushing and Screening på Sandvik i en kommentar till lanseringen av de nya konkrossarna.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se