Praktisk och portabel laddbox från Ctek

Njord Go är en liten portabel 11 kiloWatt laddare som kan tas med på resan eller monteras på väggen hemma i garaget. Via appen kan vi schemalägga laddning, anpassa laddning efter el-belastningen i hemmet, visa laddningshistorik samt starta, pausa och stoppa laddningen på distans.

Svenska Ctek, idag en global spelare inom batterihanteringslösningar säljer sedan 2021 Njord Go, en bärbar 11 kW EV-laddare som ger snabb, pålitlig laddning av elfordon (EV) hemma eller när man är på resande fot. Laddaren kan användas med en gratis nedladdningsbar app för att ge användaren full trådlös blåtandsteknik och Wifi-kontroll över laddningsström och schemaläggning.

Med Njord Go behövs ingen installation, man kopplar bara in enheten till ett hushålls- eller kommersiellt 3-fas CEE-uttag, så sköter den resten. Denna nya produkt, som är tre gånger snabbare än att ladda i ett vanligt eluttag (som Elsäkerhetsverket avråder helt från) är helt automatisk och enkel att använda, med ett användargränssnitt som tydligt indikerar laddningsstatus.

Produkten är också lämplig för de med elektriska anläggningsmaskiner där faktum är att det i de flesta fall saknas laddboxar på byggarbetsplatsen, men där byggström med trefas-uttag mer eller mindre är standard. Med en Njord Go är då problemet med tillräcklig laddström till maskinen löst.

Njord Go är en hållbar, lätt och bärbar allt-i-ett elbilsladdare med en typ 2-kontakt, den levereras med en fast kraftig lång nätkabel och en 5 meter EV-laddkabel. Den har inbyggda säkerhetsfunktioner som jordfelsbrytare och DV-läckagedetektor. Den senaste tekniken för naturlig konvektionskylning gör att man kan leverera högre laddningsnivåer även när omgivningstemeraturen stiger, utan att risk för att enheten överhettas. En gratis nedladdningsbar Ctek-app ger bra kontroll över laddningen direkt i telefonen via blåtand eller Wifi. Appanvändaren kan schemalägga sessioner, sänka eller öka strömmen till fordonet för att balansera belastningen vid tider med hög inhemsk strömförbrukning, automatiskt starta, pausa, stoppa fjärrladdningen och registrera laddningshistorik.

Njord Go kan också levereras med ett väggmonterat tillbehör för en mer permanent laddningslösningar för elbilar. Väggfästet ger låsbar, säker väggmontering för Njord Go och kommer med en krok för säker kabelhantering.

Anläggningsvärlden har fått tillfälle att testa produkten och vi kan konstatera att den bärbara laddaren Njord Go tar bort allt krångel med att ladda sin elbil eller laddhybrid oavsett om man är hemma eller på jobbet eller till och med på semester. 

Fördelarna för den ökande skaran med maskinentreprenörer som valt att satsa på elektriska anläggningsmaskiner är uppenbara med tanke på att man behöver tillgång till tillförlitlig och säker laddström på byggarbetsplatserna. Då är det praktiskt med en portabel lösning som man kan använda på mer än en plats.

Även den tillhörande appen är lätt att installera och använda och gör att man har full kontroll på laddningen. 

Priset ligger på cirka 8.800 kronor inklusive moms och den finns att köpa i Cteks webshop och hos återförsäljare runt om i landet. Laddaren är dessutom godkänd för den nya skattereduktionen ”grön teknik” om den monteras på väggen med det tillhörande fästet.

Länk till Ctek Njord Go

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se