Ny generation transportbilar från Fiat

Nya Ducato, Doblò och Scudo debuterar med ny design, nya anslutningssystem, nästa generations ADAS system och nya elektriska drivlinor. Elektriska Ducato kommer ett nytt 110 kWh-batteri och har en räckvidd på upp till 42 mil.

Fiat Professional lanserar en ny generation transportbilar inför modellåret 2024. Nya Ducato, Dobló och Scudo debuterar med ny design, nya anslutningssystem, nästa generatin ADAS system och nye elektriska drivlinor.

– Vi är mycket stolta över att få erbjuda det starka och kompletta modellutbudet från Fiat Professional och ser fram emot produktnyheterna som lanserades med modellåret 2024, säger Christian Lysholm, brand director på Astara Sweden som är svensk generalagent för Fiats transportbilar.

Nya Ducato modellår 2024 erbjuder en rad uppdateringar och erbjuds nu bland annat med två olika drivlinor: diesel eller 100 procent elektrisk. Nya E-Ducato MY24 kommer med bland annat nya säkerhetssystem, uppdaterad komfort och nya tekniska funktioner. Nya Ducato kommer med ett nytt 110 kWh-batteri som ger upp 42 mils räckvidd i WLTP-cykeln. (+30 procent jämfört med den föregående versionen. En ny kraftenhet levererar upp till 200 kW effekt (270 hästkrafter) kombinerat med ett vridmoment på 410 Newtonmeter. Ett nytt laddsystem med två standardladdare imbord klarar upp till 11 kW AC eller upp till 150 kW DC vid snabbladdning.

Nya eldrivan Fiat E-Dobló kommer med bland annat en ny front och nya strålkastare. Den nya uppgraderade räckvidden har förbättrats med 18 procent och uppgår nu upp till 33 mil.

Nya Dobló kommer med ny interiördesign, ny ratt, nya uppgraderade sätestyger, ny fron, nya strålkastare, samt nya extriöra färger. Doblé har även fått flera adaptiva körlägen för att förbättra prestandan samt nya rattpaddlar för regenerativ bromsning. Bland de nya säkerhetsfunktionerna finns ny uppdaterad Magic Mirror backspegel med två kameror, uppdaterade ADAS funktioner blir standard på både Dobló och E-Dobló. Den nya uppgraderade räckvidden för den eldrivna versionen uppgår till 33 mil, en förbättring med cirka 18 procent jämfört med den föregående versionen. Den kommer även med ny värmepump som ska förbättra komforten samtidgt som det bidrar till bilens effektivitet.

Nya Scudo finns med 100 procent elektrisk drivlina och en ny generation dieselmotorer. Bland nyheterna märks ny interiör- och exteriördesign med nya funktionella interiörfack, större mugghållare och större förvaringsutrymme,

Den nya elmotorn utvecklar 100 kilowatt och ger ett omedelbart vridmoment på 260 Newtonmeter. Nytt regenerativt bromssystem som kan aktiveras enligt fyra olika regeneringslägen med hjälp av paddlar bakom ratten. Det 50 kWh stora batteriet ger en räckvidd på drygt 22 mil och 75 kWh batteriet erbjuder upp till 35 mils räckvidd.

Det uppdaterade modellprogrammet kommer att vara tillgängligt för fabriksbeställning i Sverige i början av nästa år. Priser och konfigurationer är vid denna publicering ännu ej tillgänglig.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se

Nya Fiat Scudo har både ny interiör- och exteriördesign och den eldrivna versionen har en räckvidd på 35 mil med det 75 kWh-batteriet. Med det mindre 50 kWh-batteriet är räckvidden drygt 22 mil.