Nytt krossverk från CityEquip

Det är ett i flera avseenden uppdaterat krossverk på lastväxlarram som möter besökarna i Biocare Svenska AB:s monter på MaskinExpo den 18-20 maj 2017. – Nya CitySkid 7x4 tar vara på det bästa från sin föregångare samtidigt som krossverket visar nya lösningar för bättre ekonomi och slutprodukt, säger Niklas Johansson, vd på Biocare Svenska AB.
– Nya CitySkid 7×4 tar vara på det bästa från sin föregångare samtidigt som krossverket visar nya lösningar för bättre ekonomi och slutprodukt, säger Niklas Johansson, vd på Biocare Svenska AB.

Biocare Svenska AB i Linköping är svensk generalagent för tyska CityEquip som tillverkar krossverk, vindsiktar, sorterings- och separeringsutrustning. På årets Maskinexpo kommer Biocare premärvisa en uppdaterad käftkross från CityEquip – CitySkid 7X4.

CityEquip är en tysk tillverkare av krossverk, vindsiktar, sorterings- och separeringsutrustning. Med bas i Lübeck i Tyskland och tillverkning i Flensburg presenteras nu, tillsammans med den svenska generalagenten  Biocare Svenska AB, det senaste tillskottet i CityEquip-serien på MaskinExpo: CitySkid 7X4.

– CitySkid 7X4 är en uppdatering av den beprövade 700×500 millimeter käftkrossen 7V4, byggd på lastväxlarram, som vi lanserade i Sverige redan 2001. Maskinen har nu fått en facelift och flera tekniska uppgraderingar, säger Niklas Johansson, vd på Biocare.

Matarfickan är fortfarande uppbyggd för att enkelt kunna lastas med hjullastare, men grizzlyförsikten har blivit längre och därmed effektivare. Det ger lägre slitagekostnader, bättre form på den krossade produkten och en högre kapacitet.

Själva krossenheten är densamma som tidigare, eftersom den visat sig mycket kapabel i såväl svenskt berg, natursten och återvinningsmaterial i material med upp till 400 millimeters kantbredd. Den nya fronttransportören har en ny vikmekanism som gör att överbandsmagneten kan sitta kvar vid transport.

Precis som den tidigare versionen är 7X4 eldriven och kan fås med ett påbyggt elverk för den som inte vill förlita sig till externa kraftkällor. Förutom den lastväxlarbyggda krossen, som väger mellan 12-15 ton beroende på utrustning, finns nu även CityTrak 7TX – en larvburna versionen av samma maskin med en vikt på 19 ton.

Biocare Svenska AB är generalagent för CityEquip-produkterna i Sverige och erbjuder även service och reservdelar till maskinerna.

Länk till Biocare AB

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se