Nya hjullastare från Hyundai

155135_hyundai_hl940a_new_wheeled_loader_1_163021_crop

Hyundai har lanserat nya modeller i HL900-serien. De nya tunga modellerna HL970A, HL955A och HL960A har Steg V-kompatibla motorer från Cummins. B6.7-motoren har ett allt-i-ett-avgaseefterbehandlingssystem och diagnostik ansluten till Hyundais Hi-Mate fjärrhantering.

Hjullastarna, som premiärvisades på Bauma i Tyskland tidigare i år, inkluderar också Hyundais Power Smart Mode, som reglerar bränsleförbrukningen beroende på applikationen. Hyundai säger att denna förbättrade effektivitet resulterar i lägre energiförluster och bränslebesparingar på upp till 5 procent.

Den ergonomiskt utformade förarhytten innehåller en elektrohydraulisk joystick och en förarstol med fyrvägsluftsupphängning. Ett bakre kamerasystem ingår också som standard, vilket gör det möjligt för operatörer att upptäcka hinder inom 10 meter.

Medan HL955A och HL960A är utrustade med en ökad bakaxelkapacitet för förbättrad hållbarhet, kommer HL940A och HL955A med en parallell Z-länkage som möjliggör parallella lyft.

Dessutom finns en fjärrdörrkontroll och Hyundais AAVM-kamerasystem tillgängliga som tillval.

Svensk generalagent för Hyundai är EMS Group i Sollentuna. – En maskin är redan såld, och vi kommer få hem demomaskiner i slutet av mars eller början på april nästa år, säger Patrik Wadenhed, vd för EMS Group.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se