Ny VSI-krossenhet från Maskin Mekano

Efterfrågan på högförädlade krossprodukter med hög och konsekvent kvalitet växer stadigt. Därför lanserar Maskin Mekano tillsammans med SCP AB en lättflyttad VSI-kross på höga stödben.

VSIH T7 ingår i Maskin Mekanos nya modulbaserade och eldriva sortiment. Maskinen är en band in/band ut maskin. Den har dessutom en on-board returtransportör som gör den kompatibel med Maskin Mekanos slutsikt SH 1503, men kan även dockas med en mängd andra tredäckade sorteringsverk på marknaden. 

Maskinen har uttag för förregling och sammankoppling av nödstoppslingor till anslutande maskiner i processen. Den har två olika touchskärmar för individuell start av motorer och för övervakning och reglering av varvtal för VSI-krossen. VSIH T7 är som alla Maskin Mekanos produkter eldriven.

Maskin Mekano har de senaste femton åren utvecklat och tillverkat siktar i huvudsak för finsiktning där kraven på skarpa och konsekventa siktkurvor är stort. Det innebär att en stor del av verksamheten har kommit att kretsa kring produktion av kvalitetsprodukter. Steget till VSI-krossning är därför naturligt. 

– VSI-krossning är en komplex process och med rätt kunnande finns det stora möjligheter att ställa in maskinen för att få rätt kvalitet på produkten, men framförallt att reducera slitagekostnaden till ett minimum, säger Maskin Mekanos säljare Calle Smedenman.

Den första anläggningen finns redan i drift i Norge och producerar material till ett asfaltverk.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se