Ny trumfräs från Epiroc

På Conexpo i Las Vegas presenterade Epiroc en rad nyheter. Bland annat den senaste V-formade trumfräsen avsedd för dikesgrävning och bergbrytning, som ska möjliggöra energibesparingar på upp till 40 procent.

Tack vare den banbrytande V-formade designen som möjliggör snitt med en platt bas lämnas inget material orört mellan trummorna.

Medan en vanlig trumfräs måste röra sig från sida till sida för att skapa ett jämnt dike, ett tillvägagångsätt som orsakar sligae på bärararmen, kan Epiroc VC 2000 nå samma resultat genom att bara köras rakt fram. Den fungerar i princip som en skopa, vilket gör den lättare att använda, enkelt för transportören och mindre energi.

Den sexkantiga formen kan låta som en enkel modifiering men i själva verket är det en genialisk innovation som kommer att göra det dagliga underhållet enklare, snabbare och billigare. Hemligheten är att avstickning eller byte av HexPicks kan göras snabbt och enkelt med en sexkantnyckel. Epiroc rapporterar att HexPicks också är mer hållbara och kommer att hålla upp till 20 procent längre än alla konkurrerande produkter.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se