Ny storgrävare från Case

case_cx750d

Case premiärvisade sin nya storgrävare CX750D, den största och kraftfullaste maskinen i Case:s produktprogram, vid gruvmässan Steinexpo som ägde rum i tyska Homberg i månadsskiftet augusti-september.

Bland nyheterna på Case CX750D finns bland annat en elektroniskt styrd hydraulpump och större styr- ovh magnetventiler som ökar brytkrafterna och lyftstyrkan. – Maskinen har dessutom utrustats Case Intelligent Hydraulics System och dess fyra integrerade styrsystem optimerar maskinens hydrauliska kraft, vilket ger ökad styrka och bränsleeffektivitet, skriver Case i ett pressmeddelande.

CX750D med 512 hästkrafters motor är tillgänglig i standardkonfiguration med en 335 kN-hävdragkraft (med kraftförstärkning) och massgrävningskonfiguration med en 366 kN-hävdragkraft (med Power Boost) och har en kortare bom och sticka som möjliggör större brytkrafter och kan dessutom hantera större skopor för ökad kapacitet.

Bommen och stickan samt undervagnen är alla robusta för att ge större kraft och produktivitet, och stick- och skopcylindrarna är större för att förbättra prestandan. Maskinen kan manövreras i ett av tre driftslägen – Automatisk, Tung och Hastighetsprioritering – för optimal och effektivare användning av hydraul- och motorkraft.

Nya CX750D har en förbättrad hytt jämfört med tidigare Case-maskiner i denna storleksklass och erbjuder en helt justerbar arbetsstation med en ny ergonomisk förarstol och som standard finns bak- och sidokameror, en 7-tums widescreen-skärm som också ger operatörer realtidsåtkomst till viktiga prestandaparametrar, inklusive bränsleförbrukning, driftstimmar och maskininformation.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se