Ny miljö- och garantiansvarig på Delvator

Peter Nessler har rekryterats som miljö- och garantichef hos Delvator. Peter började sin bana som IT-konsult och har jobbat med mjukvaruprogrammering bland annat på Atea, VA-syd och Centric.

Yrkesbanan tog dock en tvärvändning för 12 år sedan då han började med hobbylantbruk och började köra åt sin granne och tog semester en månad varje år för att köra traktor. Efterhand blev det också eget lantbruk med hötillverkning. Intresset blev större och större och för 7 år sedan skolade Peter om sig och gick Naturbrukslinje med fokus på precisionsodling, samtidigt som han jobbade heltid hos nämnda granne. Han fick jobb på John Deere-återförsäljaren Gunnar Nilsson i Eslöv och jobbade med support och utbildning inom GPS-styrning och precisionsodling under ett antal år.

Delvator uppger att man just nu är inne i en expansiv fas och Peter kommer i precis rätt tid.

– Vi har mycket framför oss och vi jobbar ständigt med att ytterligare förbättra vår fina relation med våra kunder och leverantörer. Peter kommer att bli en bra länk till supportavdelningen och ett stöd för sälj och verkstad när det gäller garantihantering, säger Thomas Johnsson, eftermarknadschef på Delvator.

Även ISO-handläggning kommer att bli en del av Peters arbete. Delvator strävar hela tiden mot förbättring i alla delar av verksamheten.

– Att öka kvaliteten och samtidigt minska vår miljöpåverkan är viktigt för oss, och vi är ju certifierade både enligt ISO 9001 och ISO 14001. Att få förstärkning i teamet med fokus på miljöarbetet är ytterligare en del i vår resa framåt för att minska miljöpåverkan och att även förbättra hållbarheten i vår verksamhet säger Jonas Coltén, vd på Delvator i en kommentar till rekryteringen.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se