Första smakprovet på Mercedes eldrivna dragbil

eActros 600 Teaser eActros 600 Teaser

Den 10 oktober lanseras nya eActros 600, den första elektriska dragbilen för fjärrtransporter från den tyska lastbilstillverkaren.

Med en tillkopplad semitrailer kan den nya dragbilen köra 50 mil på en laddning. Den elektriska dragbilen planeras att gå i produktion nästa år.

Mercedes-Benz Trucks visar den första glimten av lastbilen som ska ha världspremiär den 10 oktober. eActros 600 uppges vara designad för långväga transporter i åtanke. Teasern visar en siluett av den nya dragbilen och avslöjar att Mercedes-Benz Trucks tänker i nya banor när det kommer till design och därmed också visuellt framhåller vikten av den elektriska dragbilen. Bilen kommer att bana väg i den omställning som pågår i riktning med koldioxidneutrala transporter.

Tydliga linjer och en aerodynamisk design präglar utseendet på eActros 600. Mercedes-Benz Trucks tror att detta kommer vara rätt val för kunderna, vad gäller lönsamhet, hållbarhet och tillförlitlighet,

Eldragbilen kommer att ha en räckvidd på 50 mil utan mellanladddning och kommer även att ha alternativ för megawattladdning i framtiden.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se