Ny konkross från Sandvik

Nu lanseras konkrossen Sandvik QH332 DDHS som uppges vara byggd för snabb etablering, full mobilitet och pålitlig, produktion. Med sin tvådäckade hängsikt levererar den en, två eller tre fraktioner. Valfri överfraktion på marken eller i retur till konan. 

Krossenheten är Sandviks CH430. Kraften kommer från en Cat C9.3 steg V-motor.

Den larvförsedda konkrossen uppges vara byggd på ett stabilt chassi, vilket matchar utförandet i övrigt. Den tvådäckade hängsikten mäter 4000×1500 millimeter.

– Konkrossen är perfekt för fraktioner som 0–16, 0–18, 0–32 millimeter eller 0–16 och 16–32 millimeter. Det gör den utmärkt för användning tillsammans med käftkrossar som Sandvik QJ341 eller Keestrack B5, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin.

För att motverka skador av metallföremål är konkrossen utrustad med metalldetektor. Den kan även utrustas med dammdämpning.

– Heavy duty-utförandet går igen i maskinen som helhet, inklusive den hydrauliskt inställbara matningen, med slitytor i Hardox och matarband i XHD-utförande. Nivåsensorer, som styr matningen, bidrar till optimal produktion, med rätt sönderdelning och önskat slutresultat. Maskinen har även kameraövervakning av krossen, förklarar Erik Olausson.

Möjlighet till förlängda transportörer underlättar produktionen. Driften förenklas av online My Fleet och fjärrkontroll. Ett Arcticpaket har tagits fram för produktion i extremt kalla miljöer.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se