Norrvidinge förvärvar AM Rental

Foto: Norrvidinge.

Anläggningsföretaget Norrvidinge med huvudkontor i Helsingborg förvärvar maskinuthyrningsföretaget AM Rental. AM Rental blir därmed en del av Norrvidinges affärsområde Rental.

Genom förvärvet får Norrvidinge positionen som den största aktören inom uthyrning av tunga maskiner i södra Sverige. I förvärvet ingår ett sextiotal maskinenheter och maskinparken kommer integreras i Norrvidinges verksamhet och kommer innebära ett tillskott inom alla maskinsegment. Totalt förfogar Norrvidinge nu mer än 300 anläggningsmaskiner för uthyrning utan förare.

– Vi är mycket nöjda med att vi genom förvärvet av AM Rental ges möjligheten att förstärka vår Hevavy Rental verksamhet med ytterligare maskinenheter, säger Martin Nilsson, vice vd på Norrvidinge.

Norrvidinge planerar även att etablera sig på nya geografiska marknader.

 – Norrvidinge är den idealiska köparen av AM Rental och kan nu utveckla bolaget vidare. Vi lämnar nu maskinuthyrningen och fokuserar på att utveckla bolaget RRC Rail AB som är verksamma inom järnvägsentreprenader, säger Torbjörn Jönsson, ägare till AM rental AB och RRC Rail AB.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se