Michelin lanserar luftlöst radialdäck

95b0d5503ea9245a_org

Michelin X Tweel är ett luftlöst radialdäck som passar för många användningsområden där man kör på många olika typer av vägytor. Däcket lanseras med två olika däckmönster och där Hard Surface Traction-modellen har en maximal livslängd vid användning på belagda vägytor.

Michelin X Tweel är en enda enhet som ersätter det nuvarande montaget av däck, hjul och ventil. Det finns inget behov av monteringsutrustning för montering av hjul och däck.

Michelin X Tweel består av ett universellt, 8-håligt nav i tungt mätstål som gör det lätt att fästa hjulet på alla standardtyper av kompaktlastare. Däcket har ett djupt öppet däckmönster som är utmärkt för självrensning och dragkraft. Ett skyddat underlager gör det möjligt att regummera stommen om och om igen.

Nollgradsgördlar och ComposiCoil™, som är en patentskyddad design, ger däcket en mycket bra lateral styvhet, samtidigt som däcket har en oslagbar motståndskraft mot skador och stötar.

De kraftfulla ekrarna av polyuretan gör att däcket klarar av tung last och är motståndskraftigt mot stötar. Körningen blir mjukare och ger en unik energiöverföring som minskar studsarna som kan uppstå med luftfyllda däck.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se