Mats Fritiofsson satsar på framtiden

Mats Fritiofsson på Älvestad-Tanken ser ljust på framtiden. Företaget har nyligen flyttat till helt nybbga lokaler och har även startat ett dottterbolag – InfraPipe där man säljer produkter inom VA- och mark. I företaget arbetar numera även Mats söner John och Carl. Nyligen anställdes även Niclas Widar som säljare med lång erfarenhet inom markprodukter.

Älvestad-Tanken i Linköping som i första hand säljer tankar för diesel, vatten AdBlue med mera har ett expansivt år bakom sig. I april flyttade företaget till nybyggda lokaler strax utanför Linköping och dessutom startade man för ett år sedan systerföretaget InfraPipe.

Älvestad-Tanken drivs av Mats Fritiofsson som startade företaget redan 1986 hemma på gården i Älvestad mitt på Östgötaslätten mellan Linköping och Motala. 

I början blästrade och målade han begagnade tankar, i första hand till andra lantbrukare som ville få de uppsnyggade. I slutet av 1990-talet blev det mer inköp och försäljning. Runt millenieskiftet började Mats Fritiofsson att importera polsktillverkade tankar i polyetenplast. 2004 inleddes samarbete med tankjätten brittiska Kingspan som har ett enormt sortiment med tankar för alla möjliga användningsområden.

Produktsortimentet har succesivt utökats under årens gång. För en kund som till exempel ska bygga en biltvätthall har Älvestad-Tanken möjlighet att leverera kompletta paket inklusive oljeavskiljare och avvattningsrännor. 2008 ombildades företaget till aktiebolag med fokus på polyetentankar & tillbehör för lagring & distribution av diesel, AdBlue, vatten & kem.

– Vi säljer i första hand till lantbrukare, industri och entreprenörer i Östergötland, men vi har kunder över hela landet, säger Mats Fritiofsson.

Fram tills nu har företaget drivits från gården i Älvestad där Mats är fjärde generation. I augusti förra året togs det första spadtaget till företagets nya lokaler några kilometer väster om centrala Linköping. I april kunde man flytta in i de nya ändamålsenliga lokalerna som är på 650 kvadratmeter. I de nya lokalerna finns lager, kontor och visningsrum där kunder kan se och känna på produktsortimentet. Man har även ytterligare ett lager på 600 kvadratmeter på gården i Älvestad.

– För oss är det en konkurrensfördel att ha ett stort sortiment hemma ”på hyllan”. Inom rimligt avstånd erbjuder vi även leverans säger Mats Fritiofsson.

2018 breddade man återigen sortimentet och började erbjuda ett komplett VA-sortment med avskiljare, avlopp, vägtrummor, markrör, avvattningsrännor med mera. Bolaget Infrapipe startades och agerar nu som dotterbolag till Älvestad-Tanken med fokus på snabba leveranser av VA-sortiment.

I samband med bildandet av Infrapipe började även Mats söner John och Carl arbeta i företaget. Man anställde även Niclas Widar som säljare med lång erfarenhet inom VA och markbranschen. Älvestad-Tanken ställer även ut på många fackmässor och trots att de i år ställts in har försäljningen tuffat på riktigt bra.

I höst gör Infrapipe en satsning på ett minireningsverk från Kingspan – Biodisc. – Biodisc minireningsverksanläggning är miljövänlig, driftsäker och godkänd lösning för avloppsbehov i både bostadshus och sommarstugor, säger Mats Fritiofsson.

Biodisc är den enda ”prefabricerade” minireningsanläggningen i Sverige som använder biorotorteknologi och returslampimpning i reningsprocessen.

Text & foto: Per Eriksson.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se

I de nya lokaerna på Algolgatan 7 strax utanför centrala Linköping huserar nu Älvestad-Tanken och InfraPipe.
I de nya, fräscha lokalerna finns ett utställningsrum där kunderna kan se och känna på produkterna.
Hela Älvestad-Teamet samlat. Fr.v: Carl Fritiofsson, Niclas Widar, John Fritiofsson och Mats Fritiofsson.