Martin Malmsten vann bergteknikpris

atlas_copco_bergteknikpris_2016

En nytänkande branschveteran tilldelades 2016 års Bergteknikpris. I motiveringen framhölls att Martin Malmsten, Area Manager för Berggruppen inom NCC, är en förebild för den svenska bergsbranschen.

Atlas Copco Bergteknikpris delades ut under företagets årliga luciaseminarium, i testgruvan under huvudkontoret i Sickla i Stockholm. Martin Malmsten tog emot priset från Lars Senf som är vd för Atlas Copco Mining and Rock Excavation Technique Sweden.

– Priset kom som en väldigt glad överraskning, det var inget jag hade funderat på. Men det kändes riktigt bra, säger Martin Malmsten.

Priset är på 100 000 kronor och består av två delar. En är en donation på 80 000 kronor till ett eller flera utvecklingsprojekt inom bergteknik i Sverige. Den andra delen av priset är ett resestipendium på 20 000 kronor som får användas fritt av mottagaren.

– Om det är möjligt vill jag använda pengarna till att utveckla MWD-tekniken, det är ett kärt barn för mig. Jag tror mycket på tekniken och den kan ha stor nytta för hela branschen genom att vi kan göra enkla bergssonderingar. MWD är ett bra instrument för att visa vilket berg kunden tillhandahåller, säger Martin Malmsten.

MWD, förkortningen står för Measurement While Drilling, är en metod för att samla data under borrning för att kunna se förändringar i berget.

© Anläggningsvärlden 2016.
info@anlaggningsvarlden.se