Liebherr uppgraderar hjullastare

Nu uppdateras Liebherrs hjulastare L 550 och L 556 XPower med bland annat förstärkta lyftarmar och förbättrad arbetshydraulik.

Det är nu fem år sedan Liebherr lanserade de stora hjullastarna XPower och nu uppgraderas två modeller i serien – L 550 ch L 556. Bland uppgraderingarna finns bland annat förstärkta lyftarmar och omarbetad arbetshydraulik.

Bland nyheterna finns även ökad tipplast, brytkraft och motoreffekt.

Hjullastarna Liebherr L550 XPower och L556 XPower används främst inom industriell verksamhet såsom återvinnings- och tillverkningsindustrin.

Enligt Liebherr har ökad hydraulik möjliggjort snabba samtidiga lyft- och tippfunktioner oavsett redskapets storlek eller vikt. Omarbetad konstruktion av lyftarmarna har resulterat i högre brytkrafter än tidigare.

Liebherr erbjuder fyra olika länkage till L550 XPower och L556 XPower. De är Z- och IND-länkage i både korta och långa versioner. Enligt Liebherr är alla fyra versionerna helt omarbetade och uppgraderade för att klara av de nya krafterna.

Det uppgraderade Z-länkaget ger numera ännu högre brytkrafter i det lägre lyftområdet, det vill säga när redskapet är nära marken och bryter loss materialet.

Men även IND-länkaget är omarbetat för att möta kundernas efterfrågan. IND-länkaget är precis som det låter, framtaget för industriell verksamhet där det är vanligt med stora redskap som t.ex. lättmaterial- och högtippskopor samt pallgafflar. IND-länkaget ger även en smidig parallellföring av redskapet.

HighLift-versionerna av respektive länkage har förlängda lyftarmar för när ökad tipphöjd efterfrågas.

De uppgraderade lyftarmarna har, utöver ökad brytkraft också resulterat i högre tipplast för båda maskinmodellerna vilket möjliggör användning av större redskap än tidigare. Liebherrs helautomatiska snabbfästesystem, Likufix, görs nu för första gången tillgängligt för XPower-serien.

Med Likufix är det möjligt för föraren att byta både mekaniska och hydrauliska redskap på ett säkert sätt utan att behöva lämna hytten.

Ett nyutvecklat hydrauliskt redskapsfäste med optimerad sikt finns också att välja på om kunderna önskar, liksom en rad smarta assistanssystem. Bland annat en smart backkamera med persondetektering och autobroms för ökad säkerhet.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se