Komatsu lanserar ny grävare i +500 tons klassen

Nya Komatsu PC5500-11 lanseras med en arbetsvikt från 537.000 till 542.000 kilo. Två steg IV-motorer med en samlad effekt på 1.180 hästkrafter driver maskinen. Svänghastigheten är 3,1 v/minut. Ett efterbehandlingsprogram uppges minska avgaser, partiklar och svaeloxider.

Skopkapaciteten är på 29 kubikmeter. Enligt Komatsu erbjuder den nya maskinen bekväm upp och nerstigning via en 45-graders stege. Ett uppdaterat nödutgångssystem möjliggör utgång från två platser. Ett kamerasystem ger föraren en vidsträckt bild av det omgivande arbetsområdet från förarplatsen.

Komatsu erbjuder en mängd olika skopor anpassade efter kundernas önskemål. Som tillbehör finns ett kallväderspaket eller ytterligare kylalternativ för att passa användarens terrängkrav. Komatsus undervagn kan också anpassas för specifika applikationer, som tillexemel underjordsarbete.

PC5500-11:s nyligen uppdaterade övervakningsystem, Komtrax Plus 2, hjälper till att skapa automatiska datarapporter som visar maskinens produktion. Maskindata är tillgängliga via satellit för övervakning i realtid. Komatsus nyttolastmätare hjälper till att förbättra effektiviteten vid lastning och leverans av material. Information om skoplastningsstatus jämfört med gruvtruckens kapacitet ger data som hjälper till att beräkna bästa lasttider.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se