Hyreslandslaget och KH Maskin samarbetar

Maskinleverantören KH Maskin och rentalföretaget HLL Hyreslandslaget inleder nu ett samarbete om att utöka hyrflottan med flera modeller av hjullastare och teleskoplastare. Fr.v. Martin Lindén, vd på KH Maskin och Börje Toresson, grundare av Hyreslandslaget.

Rentalföretaget HLL Hyreslandslaget utökar nu utbudet  av hjullastare och teleskoplastare i sina depåer. Det är KH Maskin som är generalagent för Wacker Neuson, Kramer och Kobelco som levererar maskinerna.

– Det är mycket stor efterfrågan på maskiner och material just nu. Vi har fått in många förfrågningar om möjligheten att hyra även större maskiner. Samarbetet med KH Maskin gör att vi nu kan erbjuda kunderna ett bredare sortiment av maskiner, säger Börje Toresson, grundare och regionchef på HLL Hyreslandslaget.

KH Maskin AB är svensk generalagent för Kramer, Wacker-Neuson och Kobelco och ägs av den finska koncernen KH-Koneet OY. KH Maskin finns i Göteborg, Jönköping, Järfälla och Jordbro där även huvudkontoret är placerat.

– Vi importerar maskiner från Tyskland och Japan och kundanpassar och färdigställer dem på våra anläggningar. Vi sköter även eftermarknaden så som service och reservdelar, säger Martin Lindén, vd på KH Maskin.

HLL Hyreslandslaget har sedan tidigare ett sortiment med anläggningsmaskin för uthyrning. Men genom samarbetet med KH Maskin får kunderna till modeller och storlekar som man inte tidigare haft i hyrflottan.

– Jag känner Börje Toresson sedan tidigare. Vi träffades i början på 2000-talet då jag arbetare på Ågesta golfklubb. Sen dess har jag följt Börje, då på Tidermans och nu HLL, genom åren och alltid imponerats av hur man arbetar med kunder och långsiktiga relationer, det stämmer väl överens med hur vi på KH Maskin arbetar, säger Martin Lindén avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se