Inget Maskinexpo nästa år

maskinexpo_2017

Arrangörerna till Maskinexpo har beslutat att det inte blir någon maskinmässa på Stoxa nästa år. Däremot är man tillbaka våren 2019. Årets Maskinexpo lockade 273 utställare och över 17.000 besökare. Trots det så ställer Maskinexpo in nästa års mässa på Stoxa, strax norr om Arlanda Flygplats.

– Årets MaskinExpo var mycket lyckad, väl arrangerad och välbesökt. Vi vill leverera en lika bra mässa nästa gång, och väljer därför att skjuta upp mässan ett år, säger mässans marknadschef Carina Tegelberg.

Flera års förändring i mässbranschen har satt sina spår. Leverantörer av maskiner, redskap och tillbehör klagar på att det startats för många mässor, de är för ofta och det är svårt att bedöma var man ska vara med. Under 2018 arrangerar MaskinLeverantörerna Svenska Maskinmässan på Solvalla veckan efter MaskinExpos tänkta dagar.

– Förutsättningarna var desamma förra året och då hade MaskinExpo fler utställare och fler besökare än mässan på Solvalla, säger Carina Tegelberg.

Större än Solvalla, men ändå inte lika bra som när både maskinleverantörer och andra utställare är samlade.

– Besökarna uppger gång på gång att de vill se allt på ett ställe och även om vi vet att vi skulle fått ihop ett stort antal utställare och besökare gör vi, just för deras skull, ett uppehåll. De som bokar monter eller tar sin personal till MaskinExpo ska veta att det är en riktigt bra, varierad och magnifik mässa som väntar dem.

Innan MaskinExpo fattade beslutet undersöktes behov och önskemål i branschen och för- och nackdelar vägdes noggrant. Många varnade för att våren blir kaotisk med två stora mässor veckorna efter varandra.

– Vi har mött besvikelse, men framför allt respekt, när vi diskuterat våra tankar med utställare. Vi vidareutvecklar nu årets succéartade mässa och har totalt fokus på att arrangera ett fantastiskt bra MaskinExpo 2019.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se