HSP Gripen och Rottne i samarbete

Sammanfattning av mšte med Dispro, Urban Fredriksson

I december höll Rottne Industri informations- och utbildningsmöte för sina återförsäljare och i samband med detta presenterades nyheten att HSP Gripen från och med nu blir officiellt tillbehör på Rottnes skotare.

Gripen har sedan länge funnits representerat i Rottnes svenska ÅF-nätverk och samarbetet har succesivt fördjupats. Nu stärks banden när blir officiellt tillval på samtliga Rottnes modeller.

– Rottne är en kund som ställer höga krav på kvalitet och service, något som hjälp oss att utvecklas som leverantör. Att vi nu får förtroendet att växa ytterligare inom deras nätverk är otroligt glädjande och vi ser det som ett betyg på att våra ansträngningar bär frukt, säger Tomas Jonsson, vd på HSP Gripen.

– Vi har haft många förfrågningar från kunder att de önskar få våra maskiner utrustade med HSP Gripen, vi vet också att det är hög kvalitet på HSPs produkter. Därför har vi valt att införa HSP Gripen som en alternativ utrustning på samtliga våra skotare, berättar Rolf Andersson, vd vid Rottne Industri.

– På Sverige- och Nordenmarknaden är vi redan ett etablerat begrepp med Gripen och Rottne så vi ser naturligtvis potentialen i att överföra detta till nya marknader. Rottne har mycket spännande på gång i Ryssland och finns sedan länge på USA marknaden vilket vi självfallet hoppas kunna vara en del av i framtiden säger Tomas Jonsson. Och att två helsvenska företag med lokal tillverkning tillsammans kan stärka varandras erbjudande är naturligtvis extra glädjande.

– Svensk utrustning inom skogsbruket är stark på exportmarknaderna och det ska vi självfallet dra nytta av, avslutar Rolf Andersson och Tomas Jonsson i en gemensam kommentar.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se