Fredheim visar hybridlösningar på höstens mässor

webfredheim-1

Fredheim Maskin tar med sig krossverk, sorteringsverk och stackläggare på en intensiv turné till höstens branschmässor. Först ut är Täktens dag i Karlstad den 17 augusti och därefter branschmässan Load Up North på Nolia i Umeå den 29–30 augusti. Sedan följer Entreprenad Live på Ring Knutstorp i mitten av september, följt av Oktoberdagar hos Fredheims i norska Spydeberg.

– Det är gott om nyheter i Fredheim Maskins utbud av kross- och sorteringsutrustning från Keestrack och Telestack. Dessutom har vi maskiner för omgående leverans, så höstens mässor ligger perfekt i tiden, kommenterar Erik Olausson på Fredheim Maskin.

På Load Up North visar Fredheim Maskin en mix av både krossar och sorteringsverk. Bland nyheterna märks Keestracks nya käftkross B7e. Krossen drivs antingen av det av avtagbara motorpaketet eller direkt från elnätet. Motorpaketets generator får kraften av en 13-liters dieselmotor från Volvo Penta. Krossenheten heter CJ412, också känd som 1208. Larvburna B7e är anpassad för bergtäkter.

I Fredheims monter på Load Up North får B7e sällskap av grovsorteraren Keestrack K7e.

– Jämfört med sin föregångare är K7e uppdaterad i alla delar. Den har ökad siktvinkel, mer Hardox i slitzoner, övervakning med PLC, kraftfulla breda band och så förstås hybriddrift, berättar Erik Olausson.

Sorteringsverket K4 är också med, likaså två stackläggare: Keestrack S5 och Telestack LF520 REV. Båda stackläggarna är larvburna och har kapacitet för upp till 500 ton per timme. Telestack LF520 REV är även försedd med svängkrans, vilket ger nya möjligheter att snabbt och enkelt skapa platseffektiva upplag.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

webfredheim_2