Försiktig optimism i gruvindustrin

gruvbranschen

Gruvindustrin visar en försiktig optimism tack vare ökade råvarupriser. Branschen har flera tuffa år bakom sig och står nu inför avgörande affärsmässiga vägskäl. Miljömässig hållbarhet, ny teknik och positionering på marknaden är avgörande frågor för bolagen, enligt årets upplaga av rapporten Tracking the trends från Deloitte.

Under de senaste magra åren har gruvsektorn passat på att investera i tekniska innovationer som drönare och förarlösa truckar, miljövänligare teknik, effektivare underhåll av utrustning och utbildning av sina medarbetare.

Gruvföretagen blickar mot bildindustrin, läkemedelsföretagen och annan tillverkningsindustri för att kunna nydana sin produktion. Här tittar man också på samarbetsformer, även med konkurrenter, för att bygga nya partnerskap som tidigare var mer eller mindre otänkbara.

Med tanke på att kinesiska bolag fortsätter att engagera sig i internationell gruvnäring är det troligt att branschen präglas av nya samgåenden och olika förvärv under de närmsta åren.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se